De oorzaak van wat gebeurt, is niet wat men zegt of denkt. De werkelijke oorzaak zijn de emoties en de meestal onbewuste motivaties. De meeste lichamelijke klachten worden door emoties veroorzaakt (psycho-somatisch) en niet door denken of praten.

 

Regulatie psychologie.

De Lüscher Kleuren Diagnostiek bestaat uit het bepalen van voorkeuren voor of afkeer van bepaalde kleurcombinaties en vormen. Deze diagnostiek maakt het mogelijk om, als enige objectieve methode, de gevoelstoestand van de psycho-vegetatieve-emotionele toestand te meten en in kaart te brengen. De benodigde tijd voor de afname van de test is ongeveer 10 minuten. Met deze non-verbale diagnostiek worden een aantal belangrijke zaken in beeld gebracht zoals:

  •        psychosomatische status
  •        stressbestendigheid
  •        prestatie mogelijkheden
  •        communicatieve eigenschappen
  •        gemoedsbewegingen
  •        drijfveren

Omdat de selectie van kleuren en voren op een onbewuste manier geleid wordt, krijgen we hieruit informatie over hoe de persoon werkelijk is en niet zoals hij of zij zichzelf ziet of wil zijn.

De Lüschertest is een universeel toepasbare, in 8 talen verspreide, objectieve methode.
Deze testmethode, ontwikkeld door Prof. Dr. Max Lüscher, wordt sinds tientallen jaren toegepast in de psychosomatische geneeskunde, in de psychologie, pedagogie, sportpsychologie en in de persoonlijkheidsanalyse.
Via deze methode kunnen de oorzaken van psychische stress, die tot psychische c.q. psycho-somatische symptomen kunnen leiden, worden ontdekt. Tevens is het mogelijk om met behulp van deze test de bijpassende medicijnen te bepalen. Deze psycho-vegetatief werkende middelen, zoals b.v. psychofarmaca, homeopathische medicamenten e.a., ondersteunen primair de mentale therapie.

Het resultaat van de test kan worden uitgeprint.
In dit dossier van ongeveer zes pagina’s staan persoonlijke aanbevelingen hoe psychische stress en de hieruit voortkomende symptomen kunnen worden vermeden.

Voor meer informatie over de Lüscher Kleuren Diagnostiek zie
www.luscher-color.com