Bicom is een afkorting van bio-communicatie. De Bicom-bioresonantie is een specifiek diagnose-en therapiesysteem. Dit systeem wordt inmiddels meer dan 35 jaar toegepast. Het is één van de meet en behandelmethoden binnen de Biofysische Geneeskunde.

Elk lichaamsdeel, elk orgaan en elke cel straalt "energie" uit. Dit geldt ook voor virussen, bacteriën, pollen, enz. Iedere stof heeft zijn eigen kenmerkende karakter. Dit individuele energetische karakter van een stof wordt ook wel het frequentiespectrum genoemd. Het menselijke lichaam kan alleen reguleren en gezond functioneren als er een ongehinderde communicatie (informatie uitwisseling) plaatsvindt tussen de cellen onderling. Deze informatie uitwisseling geschiedt d.m.v. lichtflitsen (zogenaamde biofotonen) met bepaalde frequenties. Indien storende substanties (frequenties) als gifstoffen,virussen, bacteriën, parasieten en elektromagnetische straling op het lichaam inwerken wordt de communicatie tussen de cellen belemmerd. Daardoor kunnen allerlei ziektesymptomen ontstaan. In het menselijke lichaam worden de chemische processen door elektromagnetische signalen aangestuurd. Ieder orgaan heeft hierbij zijn eigen specifieke elektromagnetische frequentie. Door talrijke oorzaken kan het menselijke lichaam uit balans raken.
 

Werking van het Bicom-Diagnose-Behandelsysteem

Het basis principe van de Bicom is tweeledig.
1e Diagnose:
Met het Bicom-systeem kan van het lichaam via energetische metingen worden bepaald hoe het is gesteld met het eigen afweersysteem en op welke niveau's storingen aanwezig zijn. Tevens kunnen met het Bicom-systeem storende substanties als gifstoffen, virussen , bacteriën, parasieten, straling, etc. worden getest. Hierdoor kan hun invloed op het menselijke lichaam worden vastgesteld. Vaak zijn het combinaties van oorzaken die de mens ziek maken. Met dit systeem kan in veel gevallen de oorzaak van de ziekte worden opgespoord.
 
2e Therapie:
Het therapieprincipe berust op het afzwakken c.q. uitschakelen van storende frequentiepatronen. Dit is te vergelijken met een radiozender die gestoord wordt door stoorsignalen van b.v. een "piraat". Storende frequentiepatronen worden naar de Bicom geleid, gefilterd en via elektroden aan de patiënt terug gegeven. Belastende frequentiepatronen kunnen aldus worden gereduceerd en onderliggende oorzaken van ziekten uitgeschakeld. De uitscheidingsorganen kunnen de vrijgemaakte belastende stoffen afvoeren met als gevolg dat de lichaamseigen regulatie wordt hersteld. Het doel van de therapie is het uitschakelen van ziekmakende invloeden en oorzaken en de zelfgenezende kracht van het lichaam te activeren.
 
Indicatiegebieden
De Bicomtherapie is effectief op het gebied van: acute en chronische allergieën, chronische aandoeningen van maag, darm, lever en gal. Tevens bij huid-en longaandoeningen, pijnklachten, migraine, weerstandvermindering, chronische vermoeidheid, reumatische klachten, keel-neus en oorproblemen, kinderziekten, gevolgen van inentingen, sportletsels en blessures, energetische blokkaden, etc.